poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Jajo



Jajo. Dobre na wszystko. I ze wszystkim.
Jajo. Na dużego głoda, i na kaca.
Jajo. Na kolację i na śniadanie.
Jajo. Nada się na wszystko.


Składniki:
- 4 jajka
- papryka
- sól, pieprz
- olej
- opcjonalnie szczypiorek

Wykonanie:

1. Patelnię smarujemy lekko tłuszczem- oliwą albo masłem. Paprykę myjemy. Kroimy w poprzek, na ok 2 cm plastry.



2. Podgrzewamy patelnię i wbijamy jajka.



3. Solimy, pieprzymy, dodajemy szczypiorek. Zmniejszamy ogień i przykrywamy.



4. Sprawdzamy czy białko się ścięło. Pilnujemy żółtka- jak kto lubi, na twardo czy płynnie- tyle jeszcze przytrzymujemy na ogniu.



5. I podajemy ze świeżą bułeczką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz