poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Sałatka ze szpinaku z łososiem


Macie czasem takie dni, kiedy postanawiacie: "Stop fast foodom! Od jutra zacznę się zdrowo odżywiać!". No i mnie dopadł taki dzień. Poszłam do sklepu, kupiłam chleb razowy, serek naturalny, szpinak, łososia i tą całą resztę. Cały dzień piłam zieloną herbatę i było mi z tym bardzo dobrze:) Na kolację zaserwowałam sobie tą sałatkę. Wraz z zachodem słońca skończył się dzień zdrowego odżywiania. Następny dzień zaczęłam od ciasta- ale wybaczcie, wczoraj obchodziłam imieniny


Składniki:
- filet z łososia
- opakowanie baby szpinaku
- 2 kulki mozzarela
- 2 pomidory
- oliwa z oliwek
- przyprawa koperkowa do sałatek

Wykonanie:
1. Łososia opłukują pod zimną wodą, posypuję solą i pieprzem. Gotuję na parze.
2. Szpinak myję. Pomidory i mozzarelle kroję w kostkę.
3. Na talerzu układam garść szpinaku, na to kładę mozzarelle i pomidora. Ugotowanego łososia dzielę widelcem na mniejsze części. Dodaję do sałatki. Całość polewam oliwą z oliwek wymieszaną z przyprawą koperkową.


Smacz!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz