Zapach obieranej pomarańczy zawsze długo unosi się w powietrzu. Działa on na mnie bardzo kojąco, relaksująco, rozweselająco razem z naleśnikami stanowi dla mnie idealną parę
Niebo w gębie!
Naleśniki Suzette
Skladniki:
Naleśniki-
- 500 ml mleka
- 200 g mąki
- 2 jaja
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- łyżka roztopionego masła
Sos:
- skórka otarta z ½ pomarańczy
- szklanka soku z pomarańczy
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki masła
Przygotowanie:
1. Smażymy naleśniki z podanych składników. Nie muszą być mega cienkie, ponieważ nie będziemy ich nadziewać, tylko składać w trójkąty.
2. Cukier karmelizujemy na patelni, dodajemy sok, a po chwili masło. Do takiego syropu wkładamy naleśniki- nie więcej niż 4 na raz. Smażymy około 5 minut na małym ogniu z każdej strony, ważne żeby ciasto dobrze nasiąkło.
3.Gotowe naleśniki podajemy ze startą skórką i z kawałkami świeżych pomarańczy.
Smacz!
Niebo w gębie!
Naleśniki Suzette
Skladniki:
Naleśniki-
- 500 ml mleka
- 200 g mąki
- 2 jaja
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- łyżka roztopionego masła
Sos:
- skórka otarta z ½ pomarańczy
- szklanka soku z pomarańczy
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki masła
Przygotowanie:
1. Smażymy naleśniki z podanych składników. Nie muszą być mega cienkie, ponieważ nie będziemy ich nadziewać, tylko składać w trójkąty.
2. Cukier karmelizujemy na patelni, dodajemy sok, a po chwili masło. Do takiego syropu wkładamy naleśniki- nie więcej niż 4 na raz. Smażymy około 5 minut na małym ogniu z każdej strony, ważne żeby ciasto dobrze nasiąkło.
3.Gotowe naleśniki podajemy ze startą skórką i z kawałkami świeżych pomarańczy.
Smacz!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz