Składniki:
- filet z łososia, może być świeży, może być wędzony
- słoiczek kaparów
- słoiczek suszonych pomidorów w oleju
- oliwki, moga być czarne moga być zielone
- makaron, dowolny- kokardki, penne itp
- oliwa z oliwek
- papryka słodka
- sól morska
- pieprz
Wykonanie:
1. Makaron gotujemy wq przepisu na opakowaniu. Ilość zależna od Was. Kształt najlepiej jakiś większy- penne, kokardki. Ja użyłam takich śmiesznych "grzebyczków".
2. Łososia świeżego myjemy, solimy i pieprzymy i przyrządzamy na parze. Może być w parowarze, może być na patelni z wodą. Łososia wędzonego nie musimy:)
3. Kroimy - suszone pomidorki, oliwki, kapary jak kto woli też można. Łososia również kroimy na małe kawałki. Zalewy ze słoika z pomidorami nie wylewamy!
4. Doprawiamy papryką, pieprzem i solą jeśli jest potrzeba, ponieważ kapary są z natury bardzo słone należy uważać na sól.Całość polewamy olejem ze słoiczka z pomidorów, lub tez oliwą z oliwek. Nie za dużo, kilka stołowych łyżek.
Smacz!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz